Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/46/d446131143/htdocs/creualta/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 392
Quan consultar - Psicologia Clínica Creu Alta
Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /homepages/46/d446131143/htdocs/creualta/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 853

Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /homepages/46/d446131143/htdocs/creualta/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 853

Nens i adolescents

Tota intervenció terapèutica, com més precoç més efectiva, i evita complicacions posteriors.

Les dificultats en l’adolescència i l’edat adulta, gairebé sempre tenen el seu origen en la infància.

Quan l’adolescent comença a tenir comportaments preocupants –si comença a suspendre, a canviar el caràcter, aïllar-se, mostrar malestar...- és important fer un diagnòstic que ens permeti diferenciar si és un estat transitori, o si és indicador d’una problemàtica més profunda que cal resoldre.

Tant nens com adolescents poden presentar, en algun moment de la seva evolució, dificultats emocionals, del desenvolupament, relacionals i d’aprenentatge (ansietat, TDAH, insomni, depressió, baixa autoestima, fòbies, trastorns de conducta, trastorns de l’alimentació, somatitzacions, etc).

Ja que la personalitat del nen i de l’adolescent està en formació, per a evitar la cronificació dels símptomes i el patiment és important consultar al psicòleg especialista.

Aquest podrà intervenir de la forma més adequada i solucionar aquests problemes. Amb aquesta finalitat, ees farà una valoració diagnòstica que permeti l’adequat abordatge terapèutic.

Amb nens i adolescents és especialment necessària la inclusió de la família i la coordinació amb d’altres professionals de la salut i  l’educació (escola, pediatra, logopeda, fisioterapeuta, etc).

Adults

Cada persona que arriba a la consulta necessitarà abordatges psicoterapèutics únics i personals que dependran del moment i les necessitats.

La demanda ve motivada per un patiment; com jo ho veig, aquest patiment pot ser recent o antic i el podrem connectar amb circumstàncies de forma directa o indirecta i tindrà arrels més o menys profundes de la nostra personalitat.

Allò que podrem aconseguir en un procés psicoterapèutic: millorar l’estat d’anim, baixar l’angoixa, desenvolupar recursos personals d’afrontament; anirà acompanyat d’un procés de transformació més profund amb un major capacitat l’auto-observació, auto-regulació i auto-coneixement.